Selecteer een pagina

Blog

Dieren in onze hulpverlening

Dieren in onze hulpverlening

Alhamdoelilah we hebben een plek voor gezinnen met kinderen met een beperking die kennis willen maken met onze pony’s. De pony’s staan op een boerderij in Edam, ook zijn daar op de boerderij paarden en schapen. Dus een gezellige boel.
Natuurlijk zijn ook de boers en zussen van het gezin van harte welkom. En ook als je (zonder een beperking) gewoon graag een keer bij ons langs wil komen voor de pony’s ben je ook zeer welkom.

Vriendelijkheid is sounnah

Vriendelijkheid is sounnah

Vorige week was ze met de rolstoel naar buiten gegaan, de zon scheen en ze wilde een stukje om. Natuurlijk vinden wij dat altijd goed. Telefoon op zak en ga maar even naar buiten. Vaak gaat ze naar de vijver bij de eendjes kijken. Maar nu bleef ze toch wel lang weg. Moeder besloot om te gaan kijken waar ze is want haar telefoon neemt ze niet op. Richting de vijver lag haar dochter op de stoep. De rolstoel was bij het stoeprandje omgevallen. Mensen fietsten gewoon voorbij!!!

Een interessant gegeven

Een interessant gegeven

Een interessant gegeven.
Ik ging in gesprek met een studente. Ze leerde over allerlei chronische ziektes en vroeg mij hoe ik het vol hield met 3 chronisch zieke kinderen.

Positieve aandacht zorgt voor een betere ontwikkeling

Positieve aandacht zorgt voor een betere ontwikkeling

Positieve aandacht zorgt voor een betere ontwikkeling. Kinderen hebben liefde en aandacht nodig. Ook volwassenen hebben liefde en aandacht nodig. Liefde en aandacht zorgt voor goede zelfvertrouwen. Dit is zo enorm belangrijk.
Jaren geleden op schoolplein zag ik een meisje van een jaar of 5, ze had blond haar en een lief gezichtje. Haar vader kwam haar ophalen. Met de fiets in zijn hand wachtte hij geduldig op het schoolplein.

Nee, we zijn niet allemaal gelijk

Nee, we zijn niet allemaal gelijk

Nee, we zijn niet allemaal gelijk.
Alhamdoelilah. Gelukkig zijn we niet allemaal gelijk.
We hebben elkaar nodig en we vullen elkaar aan.
Jij kan dit en ik kan dat. De aanvulling maakt dat we samen (bijna) alles voor elkaar krijgen. We kunnen erg veel van elkaar leren, juist omdat we anders zijn. Zelfs met dezelfde ouders verschillen broers en zussen nog in hoe ze zijn en in wat ze kunnen en dat is juist mooi.
Zeg Alhamdoelilah voor wie je bent en voor wat je kan.

Verstandelijk beperkte jongen redt zijn zusje

Verstandelijk beperkte jongen redt zijn zusje

Verstandelijk beperkte jongen redt zijn zusje. Twee jaar geleden kwam ik bij het gezin van Nourdin. Nourdin is 7 jaar en heeft een verstandelijke beperking. Hij loopt heel moeilijk en kruipt graag door het huis. Praten kan Nourdin niet.
Zijn jongere zusje Selma van 4 jaar zit graag op zijn rug wanneer hij door het huis kruipt. Ze lachen veel samen. Ook slapen ze op dezelfde kamer omdat Nourdin rustig is met zijn zusje bij zich.

Het geluk in je leven hangt af van de aard van je gedachten

Het geluk in je leven hangt af van de aard van je gedachten

Het geluk in je leven hangt af van de aard van je gedachten. Onze gevoelens zijn het resultaat van hoe we de zaken bekijken. Wat zo grappig maar tegelijk ook triest is, is dat we veel problemen zelf veroorzaken, maar dat niet beseffen. De meeste dingen waar je je hoofd over breekt, zijn je reinste onzin, zelfs als je ego je steeds weer wil overtuigen van het belang van je gedachten.

Rust en kalmte is de beste oplossing voor elk probleem.

Rust en kalmte is de beste oplossing voor elk probleem.

Rust en kalmte is de beste oplossing voor elk probleem. De zon laat me de warme stralen op mijn gezicht voelen. Een grote witte orchidee staat voor mijn raam. De bloemen staan volledig open. Achter de stralende orchidee staan de bomen en schitterend bij. Heel stil, het waait niet. De zon laat zich uit over de bomen, de bladeren schitteren.

Goede mindset is beter dan medicatie

Goede mindset is beter dan medicatie

Goede mindset is beter dan medicatie. Corona heeft vele van ons de vaste routine verstoord. De een heeft er meer last van dan de ander. Is dat ook echt zo? Heeft de een er echt meer last van dan de ander? Of is het zo dat je zelf je mindset kunt aanpassen en er dus minder last van hebt.