Selecteer een pagina

Alhamdoelilah. Gelukkig zijn we niet allemaal gelijk.

We hebben elkaar nodig en we vullen elkaar aan.

Jij kan dit en ik kan dat. De aanvulling maakt dat we samen (bijna) alles voor elkaar krijgen. We kunnen erg veel van elkaar leren, juist omdat we anders zijn. Zelfs met dezelfde ouders verschillen broers en zussen nog in hoe ze zijn en in wat ze kunnen en dat is juist mooi.

Zeg Alhamdoelilah voor wie je bent en voor wat je kan.

Allah geeft aan mensen wat Hij wil. De een kan goed leren, de ander kan goed luisteren. Weer een ander kan mensen aan het lachen maken. En dan heb je nog de handige mensen die van alles kunnen maken en repareren. Alhamdoelilah zijn we niet allemaal gelijk.

Wees nooit ontevreden om wat je hebt en wat je kan. Met een glimlach en dankbaarheid door het leven gaan is wat onze geliefde profeet Mohammed (vrede zij met hem) ons geleerd heeft. Alhamdoelilah.

Alles wat je aandacht geeft groeit en bloeit. Dat stond op elk plantje dat we mochten uitdelen aan de eenzamen in onze samenleving. Maar deze tekst is niet alleen van toepassing op het plantje maar voor ons hele leven.

Geef je positieve mindset aandacht zodat het groeit en bloeit.

Geluk is een kwestie van het maken van de juiste keuzes. Keuzes maken lijkt vaak niet gemakkelijk maar het is veel makkelijker dan je denkt.

Want welke gevoelens laat je toe?

Blijf ontspannen en vrolijk en geniet van al het moois om je heen.

Een gehandicapt kindje….. Iedere ouder hoopt op een gezond kindje. Natuurlijk ben je verdrietig als je met de geboorte ziet dat je kindje niet gezond is. Maar blijf niet in verdriet hangen. Dit wonder, dit kindje is jou gegeven.

Alhamdoelilah. En dan ga je je verdiepen in alles wat anders is en hoe dat op te gaan lossen. Weet en dat is echt heel mooi. Allah heeft jou als vader en moeder van dit kindje, of deze kinderen uitgekozen omdat Hij weet dat je dit aankan. Dankbaarheid. Alhamdoelilah.

Allah heeft deze jongens Zaid en Khalil anders geschapen dan de meeste mensen. Deze jongens kijken altijd met zoveel liefde. De ouders en de twee jongere broertjes genieten van hun aanwezigheid. En natuurlijk is het soms echt wel zwaar. Ze hebben erg veel zorg nodig. Maar in dit gezin overheerst de liefde en dat voel je en dat stralen zowel de ouders als de vier broers allemaal uit. Alhamdoelilah.

Voor mij is het een zegen dat ze mij gevraagd hebben om hulp voor hun gezin. Alhamdoelilah. Alhamdoelilah.

Laten we hun voorbeeld volgen en in liefde met elkaar leven in Sha Allah.