Selecteer een pagina

Duizenden cyclamen en voedselpakketten voor eenzamen en minderbedeelden

Rama hulpverlening Edam in actie voor Alliantie tegen eenzaamheid

EDAM – De afgelopen maand zijn er duizenden voedselpakketten uitgedeeld aan behoeftigen en maar liefst 3000 cyclamen door het hele land rondgebracht aan eenzamen in de samenleving. Ook de mensen die wonen op het Ije en de seniorenwoningen in de langemeerstraat werden afgelopen week verrast met een mooie cyclaam.  Esther Schneider, eigenaresse van Rama Hulpverlening en schoonmaakbedrijf Rama Edam werd benaderd door Stichting Rijkt uit Zoetermeer om een samenwerking aan te gaan onder de noemer: “Alliantie tegen eenzaamheid”. Esther is enorm trots op wat er de afgelopen maand is bereikt door het hele land.  “De samenwerking van verschillende bedrijven in dit project was overweldigend. Zoveel mensen die zich graag inzetten voor de minderbedeelden onder ons en de eenzamen!”

Stichting Rijkt Zoetermeer, Stichting Islamitische zorg van Aletta Rozenboom, Kuipers Juridisch van Stefan Kuipers en Rama Hulpverlening Edam sloegen de handen ineen en met behulp van vele vrijwilligers is er een mooi resultaat neergezet. “Samen bereik je altijd meer!” is het motto van Esther.  

Dankbaar voor vrijwilligers

“De vrijwilligers waren fantastisch! Alle planten hebben we met de hand opgepot. Het was fijn om dit met zoveel mensen te mogen doen. Op verschillende dagen hebben we het samen voor elkaar gekregen. Ook de voedselpakketten zijn met veel liefde en zorg ingepakt door vele vrijwilligers, geweldig gewoon! Er zijn al vele voedselpakketten uitgedeeld, maar de komende tijd brengen we nog een aantal pakketten rond!”, aldus Esther die zich graag inzet om mensen een helpende hand te bieden.

“Een grote zegen is het”

Esther zette in 2018 de stichting Rama Hulpverlening op met als doel gezinnen met kinderen met een beperking te ondersteunen. “ Ik heb zes kinderen waarvan er drie chronisch ziek zijn. Mijn dochters hebben diabetes. Mijn altijd vrolijke mannetje heeft autisme, verstandelijke beperking, dodelijke koemelkallergie en nog een lijst. Ze hebben dus veel zorg nodig. Ik merkte al snel dat je als ouder van een chronisch ziek kind tegen enorm veel dichte deuren aanloopt. Er is ook niet altijd begrip van anderen voor de extra zorg die je als ouder continu op je moet nemen. Ik vind het trouwens belangrijk om aan te geven dat ik de ziekte van mijn kinderen niet zie als een last maar als een grote zegen. Ik ben moslim en vanuit ons geloof als moslim zijnde zien wij het juist als een zegen als je als ouders een chronisch ziek kind op de wereld zet. Dit betekent dat je door Allah bent uitgekozen en sterk genoeg bent om dit te dragen. Bovendien kunnen kinderen met een ziekte en/of handicap veel meer dan mensen vaak denken. Dat zie ik dagelijks terug in mijn kinderen en daar geloof ik heilig in. Ieder kind heeft talenten en kan leren. Dit is dan ook mooi om dit te zien dat maakt mij blij.”

Extra aandacht voor gezin

Esther weet uit ervaring dat gezinnen met een ziek kind extra hulp kunnen gebruiken.  “Ook voor broertjes en zusjes is het heel belangrijk dat er genoeg aandacht is voor hen. Vaak zie je dat ouders van zieke kinderen zo opgaan in de ziekte van het ene kind dat andere kinderen onbedoeld worden vergeten. Want die redden het toch wel, wordt vaak gedacht. Maar juist de broertjes en zusjes van zieke kinderen hebben ook extra aandacht nodig. Wij zorgen vanuit Rama Hulpverlening dat gezinnen hierbij worden geholpen. Zo hadden we ook een sportdag georganiseerd voor het hele gezin. Na de corona gaan we dat weer doen, het was een groot succes.  En ook de ouders hebben tijd nodig voor zichzelf en moeten zich soms even losmaken van hun zieke kind. Dit is moeilijk maar ontzettend belangrijk. Ook daar kunnen wij als Rama Hulpverlening bij helpen. Bijvoorbeeld door aanbieden van respijtzorg. Het is ons doel om te laten zien dat je als gezin met een ziek kind ook juist kunt genieten van het leven. Je kunt een goed en gelukkig leven hebben samen!”

Lees hier het persbericht over de Alliantie tegen eenzaamheid.

 

De actie van Alliantie tegen eenzaamheid werd mogelijk gemaakt door Plantenkwekerij Schneider, Plantenkwekerij Vlastuin, Gamma Purmerend en Hubo Edam, Kees Tol verpakkingen, Drukkerij Rijser, Wasserij Edam, Aqua Burger’s, Morris en van Zanten en VSDV van Straalen en de Vries Transport.