Selecteer een pagina

Corona heeft vele van ons de vaste routine verstoord. De een heeft er meer last van dan de ander.
Is dat ook echt zo? Heeft de een er echt meer last van dan de ander?
Of is het zo dat je zelf je mindset kunt aanpassen en er dus minder last van hebt.

Ik heb een heel mooi voorbeeld van een goede mindset.

9 September 2020, kregen we in het ziekenhuis te horen dat mijn lieve zoon Djafar naast zijn autisme, verstandelijke beperking, dodelijke koemelkallergie, verkeerde botgroei, nu ook volledig blind is aan zijn linkeroog. Geen herstel mogelijk volgens de arts.

Mijn lieve Djafar kijkt de arts heel blij aan en zegt: “Gelukkig kan ik met mijn andere oog wel alles zien en ik kan gewoon eten en drinken”. Heel blij stapt hij van zijn stoel en brengt zijn speelgoed weer terug naar de kamer van de 1eonderzoeksarts.

Heel blij pakt hij mijn hand vast en loopt stralend vol verhalen met mij mee naar buiten. Buiten ontdekt hij weer zoveel moois zoals altijd.

Wat kan ik toch veel leren van zijn instelling. En wat ben ik dankbaar dat ik zijn moeder mag zijn.

  • Heb je de goede keuze genomen die je op het pad heeft gebracht om diegene te zijn die je graag wilt zijn?
  • Heb je momenten van vrijheid, om te kunnen wandelen?
  • Doe je wat je echt belangrijk vindt?
  • Verdeel je je tijd in wat je belangrijk vindt?
  • Ben je gelukkig met je manier van leven?
  • Waar kijk je elke dag naar uit?
  • Ben je gelukkig met je situatie zoals die nu is?
  • Wat zou je graag willen veranderen?